VR Cinema Interactive: Final Frontier

VR Cinema Interactive: Final Frontier

VR Cinema Special
Tickets Vandaag
Vandaag
15:00
SLS VR Interactive
16:00
SLS VR Interactive
ma 24 jun
17:00
SLS VR Interactive
18:00
SLS VR Interactive
Kies een datum

Ontdek

Na een succesvol eerste programma komt Nu:Reality, het eerste Virtual Reality-platform van Nederland, vanaf 20 mei naar Slachtstraat met het tweede programma: Final Frontier. Ervaar drie interactieve VR films in deze bijzondere installatie. Nu:Reality is een initiatief van uitgever Cassette en Diversion Cinema en wordt mogelijk gemaakt door Cultuurloket DigitAll en het Nederlands Filmfonds.

Credits

Regie
John Hsu, Marco Lococo, Eliza McNitt, Sister Sylvester & Deniz Tortum
Genre
VR
Speelduur
30 min.
Taal
Engels
Ondertiteling

Omschrijving

Great Hoax: The Moon Landing (John Hsu & Marco Lococo)
In deze interactieve VR-comedy zetten de Taiwanezen een maanlanding in scène en jij speelt de hoofdrol van astronaut. Geïnspireerd door de Apollo 11-missie en de glorie die deze Amerika bracht, gaan de Taiwanezen op zoek naar een nationale held: de eerste Taiwanees op de maan. Er is niet echt tijd of budget voor een echte maanmissie, dus wordt een productiecrew ingezet om de waarheid een handje te helpen. Als hoofdrolspeler volg jij simpelweg de instructies van de regisseur (of niet) en geef je je meest heldhaftige performance.

Spheres (Eliza McNitt)
We kijken naar de sterren en planeten om het universum en onze plaats erin te bevatten, maar in Spheres gebruiken we onze oren. Want de ruimte is niet stil. Duik in een zwart gat of ontwaar de verborgen muziek van de kosmos. In dit interactieve VR-spektakel van drie hoofdstukken, waarvan je er zelf een uitkiest om te beleven, versmelten kunst en wetenschap en transformeert de revolutionaire ontdekking van zwaartekrachtgolven hoe we het universum zien. Deze waanzinnige VR-productie met de stemmen van Millie Bobby Brown, Jessica Chastain en Patti Smith won de hoofdprijs in de VR-competitie op het filmfestival van Venetië.

Shadowtime (Sister Sylvester & Deniz Tortum)
Wie gebruikmaakt van Virtual Reality is altijd op twee plekken tegelijk. Je lichaam is in de ene wereld, maar je hart in de andere. De Nederlandse productie Shadowtime speelt met dit idee door je letterlijk in twee verschillende werelden te zetten en je twee lichamen, vier handen te geven. Daarnaast wordt dit concept van dualiteit nog verder doorgetrokken, want leven we niet allemaal constant in onverenigbare realiteiten? Denk aan de gewone dagelijkse sleur enerzijds en de overweldigende klimaatcrisis anderzijds. De mysterieuze gids Alma leidt je door deze VR-experience op zoek naar antwoorden op deze vragen.