VR Cinema Interactive: Trailblazing Taiwan

VR Cinema Interactive: Trailblazing Taiwan

VR Cinema Verwacht Special
Tickets vr 19 jul
vr 19 jul
14:30
SLS VR
15:45
SLS VR
ma 22 jul
16:00
SLS VR
17:15
SLS VR
vr 26 jul
14:30
SLS VR
15:45
SLS VR
Kies een datum

Ontdek

Ontdek de grensverleggende innovatie en creativiteit van Taiwan met een uitzonderlijke Virtual Reality-ervaring. Taiwan, een voorloper op het gebied van VR, staat bekend om zijn hoogwaardige producties. Met de selectie van Nu:Reality beleef je het beste dat Taiwan te bieden heeft in Slachtstraat.

Credits

Regie
Hsin-Chien Huang, Fish Wang
Genre
VR
Speelduur
41 min.
Land
Tailand

Omschrijving

Samsara (Hsin-Chien Huang)
Samsara neemt de kijker mee op een dystopische reis door tijd en ruimte van miljoenen jaren, geïnspireerd op het boeddhistische principe van de zes rijken. In de nabije toekomst wordt het oppervlak van de aarde volledig vernietigd door de mensheid. We moeten een nieuw thuis vinden in de ruimte. Na honderd jaar ruimtereizen hebben we ons DNA opnieuw ontworpen en zijn kunstmatig geëvolueerd tot een nieuwe vorm. We zijn door de ruimtetijd gesprongen en hebben een nieuwe planeet gevonden om ons te vestigen. Vele jaren gaan voorbij als we ons plotseling realiseren dat we geen nieuwe wereld hebben bereikt, maar teruggekeerd zijn naar de aarde in een ander tijdperk als een andere levensvorm, en dat onze voorouders nu op ons jagen. Verschillende pogingen worden gedaan om de Aarde te verlaten, maar steeds leiden ze ons weer terug. Langzaam realiseren we ons dat tijd een illusie is; ons verleden, heden en toekomst zijn samengesmolten.

Red Tail (Fish Wang)
Op een treinstation dat zweeft in de wolken trekt een mysterieuze rode staart de aandacht van een jongen. Terwijl hij de rode staart achterna zit, reist de jongen door talloze magische
plekken, komt hij bizarre wezens tegen en ontmoet hij uiteindelijk een man die zijn geheimen beter lijkt te kennen dan hijzelf. Welke geheimen komen aan het licht wanneer de rode staart de jongen confronteert met zijn eigen herinneringen en verdriet, en waar zullen deze hem vervolgens naartoe leiden?

Fish Wang won eerder een Golden Horse Award voor de animatie Gold Fish en baseerde Red Tail op zijn eigen gelijknamige stripverhaal. De mysterieuze rode staart neemt de kijker mee op een betoverende reis en vormt een poëtische metafoor voor onze jeugdherinneringen.