VR Cinema 360: Trailblazing Taiwan

VR Cinema 360: Trailblazing Taiwan

VR Cinema Verwacht Special
Tickets vr 19 jul
vr 19 jul
17:00
SLS 2
18:00
SLS 2
ma 22 jul
18:30
SLS 2
19:30
SLS 2
vr 26 jul
17:00
SLS 2
18:00
SLS 2
Kies een datum

Ontdek

Ontdek de grensverleggende innovatie en creativiteit van Taiwan met vijf uitzonderlijke Virtual Reality-films. Taiwan, een voorloper op het gebied van VR, staat bekend om zijn hoogwaardige producties. Met de selectie van Nu:Reality beleef je het beste dat Taiwan te bieden heeft in Slachtstraat.

Credits

Regie
Craig Quintero, Wen Chieh Chang, HSU Chih-Yen
Genre
VR
Speelduur
37 min.
Land
Tailand

Omschrijving

Over the Rainbow (Craig Quintero)
Het is de menselijke natuur om te verlangen naar iets anders, dat wat aan het einde van de regenboog ligt. Soms leidt dit streven tot verbeteringen, maar even vaak leidt deze levenshouding tot een gevoel van ontevredenheid over ons eigen lot, een niet te lessen dorst naar wat net buiten ons bereik ligt. “Over the Rainbow” verkent deze precaire balans tussen verlangen en geluk, fantasie en geborgenheid.

Wonder of Life (Wen Chieh Chang)
Wat is leven? Regisseur Wen Chieh Chang zoekt naar antwoorden in een lotusvijver op de Niushou-berg. Dit leidt tot een poëtische waardering van de kleine dingen. Want het leven is de nerven in een lotusblad, het komen en gaan van een libelle. Het is een subtiele geur die oplost in de lucht. Het zijn rimpelingen die verdwijnen in het water. In de lotusvijver bij dageraad schuilt het leven, in elk klein wonder en mysterie van de natuur.

HOME (HSU Chih-Yen)
Op een zomermiddag verzamelt een familie zich bij hun oude huis. Ze omringen hun oma om hun liefde te tonen, hoewel zij niet meer in staat is om te bewegen, te reageren of duidelijk te horen. Terwijl mensen komen en gaan, blijft de televisie dezelfde beelden herhalen en zoemt de ventilator alsmaar door in het vredige oude huis, waar oma en haar dienstmeid wonen.