Do Not Expect Too Much from the End of the World

Do Not Expect Too Much from the End of the World

Previously Unreleased Verwacht Special

Ontdek


Productieassistent Angela spendeert 16 uur per dag in de auto, vloekend en uitgeput, worstelend met het verkeer van Boekarest. Een zwarte komedie in de verpakking van een stadse roadmovie.

Credits

Regie
Radu Jude
Genre
Drama
Speelduur
163 min.
Land
Roemeniƫ, Luxemburg, Frankrijk, Kroatiƫ
Taal
Roemeens, Engels, Duits, Hongaars, Italiaans
Ondertiteling
Nederlands

Omschrijving

Bijna drie uur lang laat regisseur Radu Jude ons meerijden met productieassistente Angela. Totdat hij zijn stadse roadmovie magistraal tot stilstand brengt voor een shot van ruim een half uur, waarin de satire tot absurdistische hoogte stijgt.
In zijn nieuwe film blaast de Roemeen Radu Jude (Bad Luck Banging or Loony Porn, 2021) niet alleen met speels gemak vorm- en stijlconventies op. Via hoofdpersoon Angela laat hij een spervuur aan zwartkomische maatschappijkritiek op de kijker los. Over de beladen geschiedenis en het al evenmin ideale heden van zijn vaderland, over armoede, uitbuiting, seksisme en de uitwassen van het neoliberalisme.

Previously Unreleased

Slachtstraat Filmtheater presenteert de komende maanden een bijzondere selectie aan niet eerder uitgebrachte hedendaagse films. In Previously Unreleased vertonen we een uiteenlopende selectie van films die opvielen op filmfestivals in binnen- en buitenland, maar niet uitgebracht werden in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters.